Spring naar inhoud

Astrologisch advies voor al jouw levensdillema’s

De sterren spreken. Deze zin heb je vast wel vaker voorbij horen komen. Maar wat “zeggen” de sterren dan precies? En, hoe kan je daar zelf je voordeel uit halen? Om te lezen wat de sterren precies zeggen, kun je gebruik maken van horoscopen. Horoscopen beschrijven met behulp van de sterren het karakter of de levensloop van een persoon. Het is als het ware jouw astrologische voorspelling. De ene persoon denkt het “lezen van de sterren” is grote onzin, terwijl de andere persoon erbij zweert. Hoe je er ook over denkt, voor iedere persoon is er altijd een horoscoop te krijgen. Deze horoscoop hangt af van zijn of haar sterrenbeeld en voorspelt niet alleen de levensloop van een persoon, maar ook zijn of haar karaktertrekken en kernkwaliteiten.

op rDe 12 sterrenbeelden volgens de Dierenriem

Je horoscoop is gebaseerd op je sterrenbeeld. En je sterrenbeeld is weer gebaseerd op de dag van het jaar waarop je bent geboren. Voor de sterrenbeelden worden de tekens van de Dierenriem gebruikt. Deze zogenaamde Dierenriem wordt bepaald door de baan die de aarde om de zon maakt. Hoewel er officieel 13 Dierenriem-tekens zijn, erkennen astrologen er slechts 12. Van het 13e teken, de Slangendrager, bestaat dan ook geen sterrenbeeld. Het eerste sterrenbeeld is de Ram. Dit is het eerste sterrenbeeld, omdat de periode van de Ram (21 maart tot en met 20 april) begint op de dag dat zowel de dag als de nacht even lang zijn. Deze dag wordt als de start van de lente, ook wel voorjaarsequinox, gezien. De Dierenriem eindigt met het sterrenbeeld Vissen. Achtereenvolgens zijn alle astrologische sterrenbeelden dus: Ram (21 maart – 20 april), Stier (21 april – 21 mei), Tweelingen (22 mei – 21 juni), Kreeft (22 juni – 22 juli), Leeuw (23 juli – 23 augustus), Maagd (24 augustus – 23 september), Weegschaal (24 september – 23 oktober), Schorpioen (24 oktober – 22 november), Boogschutter (23 november – 21 december), Steenbok (22 december – 20 januari), Waterman (21 januari – 18 februari) en Vissen (19 februari – 20 maart).

 

Je horoscoop als verlengde van je sterrenbeeld

Je horoscoop is eigenlijk een uitgebreide versie van je sterrenbeeld. Je horoscoop bestaat uit je sterrenbeeld, je zon, maan en nog acht andere planeten. Deze extra planeten bepalen jouw eigenschappen, behoeftes op het psychologische vlak en hoe jij jezelf ontwikkeld. De zon in je horoscoop is jouw figuurlijke kern en het teken waaronder je geboren bent is belangrijk voor je kwaliteiten. Het teken bepaald welke kwaliteiten je kunt ontwikkelen. Jouw eigen kernkwaliteiten worden weergeven door je zon. Zij geven aan wat je in wezen bent. Je kernkwaliteiten zijn erg belangrijk, omdat je deze talenten verder kunt ontwikkelen. Je maan gaat over je gevoelsleven. De acht planeten staan iedere weer voor iets anders. Zo verteld Mercurius je wat over jouw denkwijze en manier van praten. En Venus geeft aan in hoeverre je het belangrijk vindt dat andere mensen jou aardig vinden.